Hoofdpagina
Wijn maken
Wijn drinken
Druiven
Reizen
Boeken
Forum
Zoeken
Meewerken

bNamed.it:
Registratie van Italiaanse domeinnamen
(.it)


Nieuw:

Boeken
-
Gistingsbeheerder


bNamed  
E-mail
Mail
Print
Print
Algemeen

Druiven kweken is eigenlijk niet moeilijk en geeft snel mooie resultaten. Sommige druivensoorten zijn echter snelle groeiers en vragen daarom veel snoeiwerk. Ook kan je best voor een beschut plekje zorgen met voldoende zon. Een zuidelijke muur bijvoorbeeld is ideaal. Verder moet er enkel nog regelmatig wat mest gestrooid worden.

Druivensoorten
Niet elke druivensoort is geschikt om in ons noordelijk klimaat te overleven. Er bestaat momenteel echter een verscheidenheid aan soorten die dat wel doen en daarbij zelfs nog een erg mooie oogst opleveren, mits ze voldoende en juist gesnoeid worden.

Een opsomming geven van alle mogelijke druivensoorten die al dan niet in uw tuin aangeplant kunnen worden is niet alleen onbegonnen werk, maar ook volkomen nutteloos. Het is best mogelijk dat u meer dan n tuincentrum moet bezoeken voor u druivelaars te koop aantreft, en dan is de keuze meestal beperkt. U bent dus aangewezen op de grillen van de plaatselijke tuincentra.

En druivensoort die u echter op veel plaatsen zal aantreffen is Boskoop Glorie. Het is een snelle groeier (wat positief is natuurlijk, maar ook meer snoeiwerk oplevert) maar hoewel hij ook geschikt is voor het maken van wijn is hij bedoeld voor directe consumptie.Zie ook...
Druiven - Hoofdpagina
  Webontwerp door bIM